Carneol

Carneol
Produse pe pagină:
Sortare după:

Colier cu pietre carneol

Acesta este un colier cu pietre semipretioase carneol. Stralucirea acestui colier va atrage p..

34,80Lei

Colier cu pietre carneol alungite

Acesta este un colier cu pietre semipretioase carneol alungite. Stralucirea acestui colier va..

43,20Lei

Colier cu pietre carneol diforme

Acesta este un colier cu pietre diforme semipretioase carneol. Stralucirea acestui colier va ..

42,60Lei

Colier cu pietre carneol spirala

Acesta este un colier cu pietre semipretioase de carneol in forma de spirala. Stralucirea ace..

51,00Lei

Colier din carneol pietre rotunde

Acesta este un colier cu pietre semipretioase carneol. Stralucirea acestui colier va atrage p..

39,60Lei

Colier din pietre carneol

Acesta este un colier cu pietre semipretioase carneol. Stralucirea acestui colier va atrage p..

42,60Lei

Exista numeroase dispute in stabilirea provenientei cuvantului carneol, daca provine dintr-un cuvant din limba latina ce inseamna carne, sau din alt cuvant tot al limbii latine care inseamna cirese. Cert este, ca aceasta denumire face referire la o piatra semipretioasa. 
Egiptenii antici fac referire la aceste pietre ca fiind un element de reinnoire si vitalitate constanta si de cele mai multe ori erau folosite la decorarea mormintelor regale, fiind denumite armura magica pentru viata de dupa moarte. Pietrele de carneol vin intr-o varietate mare de nuante si culori, fiecare insa la fel de frumoase si apreciate.

Carneol este o piatra, de asemenea, numita cornelian. Acest soi translucid, rosu portocaliu de piatra semipretioasa era folosit pentru a calma temperamentul si circulatia sangelui. Diferitele nuante din pietre se datoreaza prezentei oxidului de fier. Pietrele pot fi de culoare uniforma sau cu difrerite nuante. Cea mai buna piatra carneol provine din India, deoarece ca este lasata in soare pentru a-si schimba culoarea initiala de brun la nuante spre rosu. Cele mai multe pietre carneol aflate pe piata sunt pietrele patate din Brazilia sau Uruguay.

Carneolul ajuta la intelegerea interioara si intareste concentrarea, te ajuta in depasirea temerii de a te adresa publicului si te ajuta in avansarea in cariera.
Carneolul echilibreaza capacitatile creative si de organizare, deschide usi si creeaza oportunitati pentru dezvoltarea unui plan de afaceri. Purtati aceasta piatra pentru a impiedica alte persoane in a va citi gandurile si pentru a tine la distanta energiile negative care incearca sa influenteze gandirea dumneavoastra.

Carneolul are capacitati de vindecare si ameliorare pentru numeroase probleme precum echilibrarea digestiei, sau in cazul femeilor gravide care au dureri si probleme, aceasta piatra poate fi aplicata zilnic aproximativ 20-25 de minute in zona pubiana pentru a reduce durerile. Carneolul ajuta la formarea unor noi celule sanguine si este un bun remediu impotriva sangerarilor, odata aplicat pe rana. Din punct de vedere medical, carneolul a fost folosit pentru vindecarea ranilor deschise, reumatism, pietre la rinichi si alte probleme renale.
Se spune ca aceasta piatra va ajuta la curatarea sangelui oferind astfel mai multa energie fizica purtatorilor.

Carneolul a fost purtat in Egiptul antic pentru a ameliora furia precum si invidia, gelozia si ura. In prezent inca este folosita pentru a promova pacea, armonia si pentru a elimina depresia.

Pentru a-si pastra proprietatile metafizica, piatra carneol trebuie tinuta o data pe luna sub un jet de apa calda, aproximativ 10-15 minute si reincarcata la razele soarelui o perioada mai mare de timp, aproximativ 2-3 ore. Pietrele trebuiesc purtate in asa fel incat sa fie in contact direct cu pielea, pentru a va proteja si ajuta.
Apa din carneol, se procura prin tinerea pietrelor intr-un vas cu apa peste noapte si se spune ca folosita la spalarea corpului, va elimina energiile daunatoare si va astrage prospetimea si energia benefica asupra dumneavoastra.

Carneolul este piatra lunii august si simbolul zodiacal cel mai puternic pentru zodia Taur, dar poate fi folosita si de catre zodiile Berbec, Gemeni si Fecioara.