Opal

Opal
Produse pe pagină:
Sortare după:

Bratara din pietre semipretioase - opal

Bratara din pietre semipretioase - opal are atasat un mic charm. Atentie: charm-ul difera de la o br..

48,00Lei

Colier cu opal

Acesta este un colier cu pietre naturale opal. Stralucirea acestui colier va atrage privirile p..

34,80Lei

Colier cu opal alb

Acesta este un colier cu pietre semipretioase opal alb. Cu siguranta un accesoriu necesar pen..

39,60Lei

Colier cu opal incolor

Acesta este un colier cu pietre semipretioase opal incolor, cu nuante de albastru sclipitor. ..

52,80Lei

Colier cu pietre din opal alb

Acesta este un colier cu pietre semipretioase opal alb. Cu siguranta un accesoriu necesar pen..

42,60Lei

Colier cu pietre opal alb si incolor

Acesta este un colier cu pietre naturale opal alb si incolor. Stralucirea acestui colier va atr..

45,60Lei

Colier opal alb pietre dreptunghiulare

Acesta este un colier cu pietre semipretioase opal alb. Cu siguranta un accesoriu necesar pen..

42,60Lei

Opal alb colier

Acesta este un colier cu pietre semipretioase opal alb. Cu siguranta un accesoriu necesar pen..

43,20Lei

Set colier cercei si bratara opal

Acesta este un set din pietre semipretioase opal incolor, ce contine colier, bratara si cercei. ..

54,00Lei

Piatra pretioasa Opal este piatra lunii octombrie si implicit piatra de nastere pentru zodia Balanta. Aceasta piatra dateaza de peste 50 de milioane de ani, inca din perioada cretacicului si s-a format prin descompunerea rocilor sedimentare la contactul cu apa.

Exista doua tipuri distincte de opal, comune si pretioase. Forma particulelor de siliciu determina exact tipul fiecareia. La pietrele pretioase de opal, particule de siliciu sunt ambalate in randuri si straturi regulate. Prin mutarea pietrelor, lumina va diviza aceste particule, astfel ca piatra va avea nuante de verde, albastru acvatic și culori, uneori galben sau rosu, care sunt menționate ca foc.

Ca si culori, opalul este intalnit intr-o varietate mare precum: opal negru ce provine din crestele de nord din Tara Galilor, fiind una din cele mai scumpe pietre pretioase intalnite, uneori pretul depasind valoarea diamantelor; opal bolovan ce se formeaza prin eroziunea a 2 roci(una din fier si alta din piatra), aceasta forma a pietrei are diferite nuante precum cristal, vene rosii, lemn; opalul de lumina, sau alb, este cel mai des intalnit pe piata si datorita pretului mai accesibil, stralucirea intensa si jocul de culori din piatra ii creste insa valoarea. 

Numele pietrei opal vine de la cuvantul latin upala, insemnand piatra pretioasa. Savantul roman Plinius, a descris opalul ca avand focul de granat (un granat rosu inchis), stralucirea ametistului si cu culoarea verde a smaraldului. Romanii credeau opalul a fost un simbol de speranta si puritate. Ei au numit-o Cupidon Paederos (la fel de frumos ca dragostea pentru copii) si considerau ca prin purtarea ei, vei fi protejat impotriva bolilor.

Arabii credeau ca Opalul a cazut din cer in fulgere.
Grecii antici credeau, de asemenea, ca opalul avea puterea de a da oferi previziuni.
Cleopatra se spune ca a purtat un colier cu opal pentru a-i atrage atentia lui Marc Antoniu.

Opalul este impartit in mai multe categorii, fiecare avand diferite caracteristici:


Opalul de foc este un amplificator de putere personala, trezind focul interior, precum si de protectie impotriva pericolului; este un simbol al sperantei, un amplificator de energie, facilitand schimbarea si progresul.

Opalul albastru sau piatra finala pentru toate formele de dorinte, pentru a intra in lumea zanelor si pentru a vedea dincolo de realitatea fizica imediata.

Opalul albastru verzui aceasta va ajuta purtatorul sa observe lumea cu ochi noi.

Opalul verde este benefic pentru curatare si intinerire, ajuta la recuperarea emotionala si relatiile cu ceilalti; are capacitatea de a filtra informatiile si reorienta mintea, conferindu-i astfel un sens mai bun de viata si aduce o perspectiva spirituala clara.

Opalul roz promoveaza un sentiment de impartialitate, la nivel spiritual acest opal activeaza clarviziunea si intareste simturile; acesta poate fi deosebit de util in vindecarea durerilor de cap cauzate de chakrele blocate sau nedeschise.

Opalul negru este folosit pentru a spori atractivitatea sexuala, precum si cresterea experientelor spirituale; una dintre cele mai puternice pietre norocoase, se spune ca are puterea de a transforma temerile care ne trag inapoi in optimism si o dorinta de a obtine lucruri marete in viata noastra.

Opalul albastru peruvian este foarte rar si provine din Anzii din Peru; este o piatra moderat translucida cu o culoare albastru-verde destul de similar cu Marea Caraibelor; aceasta piatra are energii moi de relaxare, iar traditia ne spune ca acesta are capacitatea de a elimina tensiunea din orice comunicare pentru a ajuta ideile sa circule liber; se spune ca era folosita pentru a atenua impactul stresului din lumea exterioara, ajutand purtatorii sa elibereze traumele si ranile vechi; ajuta la linistirea mintii si persoanele care au probleme cu somnul.

- Opalul roz peruvian este incredibil de vibrant si de stimulant; ridica spiritul si inalta starea de spirit; aceasta euforie, nu este genul care sa impiedice procesul de gandire, ci te acordeaza mai puternic la pulsul natural al iubirii, care aduce schimbarea de atitudine, starea de spirit si intelect; care la randul sau, ajuta la echilibrarea artei de a da si a primi; opalul va ajuta purtatorul sa realizeze ca sunt necesare ambele parti (cum ar fi ying & yang) pentru împlinire.