Phoenix

Phoenix
Produse pe pagină:
Sortare după:

Breloc Crimson Phoenix, remediu pentru noroc

Breloc Crimson Phoenix, remediu pentru noroc - Chinezii antici credeau ca Phoenix sau Regele Pa..

118,80Lei

Legenda Phoenix-ului se regaseste in diferite culturi de-a lungul istoriei. Una din cele mai populare versiuni este cea a culturii Greciei Antice. Conform mitologiei grecesti, aceasta pasare mistica a trait in Arabia.

Legenda antica spune ca atunci cand Pasarea Focului sau a Soarelui, denumita Phoenix imbatraneste si este obosita, in apropierea sfarsitului vietii isi construiete un cuib-rug din mirodenii si ramuri frumos-mirositoare. Odata ce cuibul este complet, Pasarea Phoenix isi incendiaza cuibul. Dupa ce focul se stinge, atat Phoenix-ul cat si cuibul devin doar un morman de cenusa.

Dupa cateva zile, un Phoenix tanar se ridica din aceasta cenusa pregatit sa inceapa viata ca un Phonenix solitar. Tanara pasare aduna cu grija cenusa Phoenix-ului batran si o aseaza intr-un ou de smirna. Noul Phoenix duce acest ou la Orasul Soarelui ce se numeste Heliopolis, unde il amplaseaza pe altarul Zeului Soarelui.

Frumosul Phoenix colorat, cu penajul de o culoare aurie si vibranta este acum gata sa-si petreaca viata cantand un cantec melodios si frumos inchinat soarelui in fiecare zi.

Magnifica pasare blanda, de obicei descrisa ca aratand ca un vultur, nu ucide nimic, traind complet doar cu roua. Este atat de blanda incat nu omoara nimic din ce atinge.

De-a lungul timpului, Pasarea Phoenix a capatat mai multe nume cum ar fi: Regele Pasarilor, Pasarea Soarelui, Pasarea Egipteana, Pasarea ce traieste mult, Pasarea Arabiei, Pasarea Asiriei, Pasarea Gangelui.

In cultura chineza, Pasarea Phoenix este denumita Feng Huang.

Durata de viata a Pasarii Phoenix difera de la cultura la cultura dar se pare ca ar fi fost intre 500-1000 de ani.

Unele mituri spun ca Tinerii Phoenix cresc din flacari, in timp ce alte mituri afirma ca acestia se ridica din cenunsa dupa ce focul a ars intre una si trei zile.

Adesea Phoenix-ul este descris ca un vultur sau ca un batlan. Phoenix-ul Chinezesc, Hunag Feng se spune ca este format din: Fata unei randunici, ciocul unui cocos, pieptul unei gaste, gatul din sarpe, sferturile posterioare de la un cerb, spatele de la broasca testoasa iar coada de peste.

Phoenix-ul in Mitologia Chineza si Feng Shui:
Pasarea Phoenix, de asemenea, reprezinta cele patru virtuti ale lui Confucius:

-Sinceritatea,
-Loialitatea,
-Justitia,
-Buna cuviinta.

Ultima din cele patru animale celeste, Phoenix-ul mai simbolizeaza:

-uniunea si contopirea a yin si yang-ului;
-prosperitatea si puterea;
-gratie si inalta virtute;
-Imparateasa si Imparatul (reprezentat de Dragonul Feng Shui)
De obicei, Phoenix- reprezinta energia Yin si este asociat adesea cu un Dragon Feng Shuice reprezinta energia Yang.

Impreuna, in Feng Shui, ei se completeaza perfect unul pe celalalt. Intr-un balans total Phoenix-ul si Dragonul creeaza un cuplu celest foarte fericit.

O statueta sau o pictura ce infatiseaza cuplul Phoenix si Dragon este simbolul de fericire conjugala si dragoste vesnica. De asemenea consolideaza si reaprinde relatiile si iubirea.

Multi practicanti Feng Shui plaseaza o statueta ce infatiseaza Phoenixul Rosu, ce reprezinta elementul de foc, in spatiul personal de Faima si Recunoastere.

Amplasat in orice colt de sud al casei, in special in sufragerie sau dormitor, Phoenix-ul va imbunatati fluxul de succes din casa.

Deoarece Phoenix-ul in Feng Shui este un simbol de oportunitate, plasati o statueta sub pat langa piciorul patului si va putea observa oportunitatile pentru dumneavoastra.