Pisica Maneki

Pisica Maneki
Produse pe pagină:
Sortare după:

Pisica Maneki Argintie mica - lucioasa

  Va prezentam o minunata Pisica Maneki. Pisica Maneki sta pe tejgheaua magazinulu..

25,80Lei

Pisica Maneki aurie model 2

 Va prezentam o minunata Pisica Maneki.Pisica Maneki sta pe tejgheaua magazinului dumneavoas..

45,00Lei

Pisica Maneki aurie model 1

 Doriti mai multi clienti pentru afacerea dumneavoastra? Amplasati aceasta splendida Pisica Man..

25,80Lei

Breloc feng shui Pisica Maneki

 Acesta este un breloc feng shui auriu ce infatiseaza Piscia Maneki cu o labuta in sus. ..

20,80Lei

Maneki Neko inseamna in japoneza Pisica Ce Face Semn.

In general este prezentata cu labuta din fata ridicata, atat dreapta cat si stanga uneori. Multi oameni cred ca acest ornament este capabil sa atraga norocul proprietarului, astfel ea este frecvent amplasata in magazine, restaurante sau alte locuri in care se fac afaceri.

Exista mai multe versiuni despre istoria Pisicii Maneki Neko. Una dintre acestea este legenda Gotoku-ji.
Gotoku-ji este un nume de templu in Setagaya, Tokio. Conform aceste legende, la un moment dat proprietarul domeniul Hikone pe numele sau Li Naotaka se intorcea de la vanatoare impreuna cu vulturul sau si a trecut prin fata templului Gotoku-ji. In fata templului el a vazut pisica calugarului chemandu-l in templu. Li Naotaka a urmat pisica si brusc a pornit o ploaie puternica insotita de fulgere.
Li Naotaka a fost foarte fericit deoarece a evitat ploaia violenta datorita pisicii Maneki. Pentru a a multumi, Li Naotaka a daruit templului fonduri pentru a se imbunatati si astfel a devenit un templu magnific. Cand pisica a murit, ea a fost inmormantata intr-un mormant facut de catre calugari.
Ulterior s-a faurit o sala ce purta numele de Manegineko in interiorul templului. Acesta are forma unei pisici cu o labuta in sus.

Alta versiune a legendei este povestea din Jisho-in, un templu din Shinjuku, Tokyo.
A fost odata in Shinjuku un samurai pe nume Ota Dokan ce s-a ratacit in urma bataliei de la Egotagahara. In timp ce mergea a vazut din senin o pisica ce misca dintr-o labuta din fata ce il invita sa ia o pauza pentru a se reface in templul Jisho-in.
Dupa ce s-a odihnit si refacut, Ota Dokan a castigat batalia.
Pentru a multumi pisicii, acesta a facut o statuie ce reprezenta pisica cu o labuta in sus.
Ulterior aceasta statuie a primit numele de Maneki Neko,

Pisica Maneki Neko este considerata a fi aducatoare de noroc bun.
Japonezii sunt obisnuiti sa cumpere cate o Pisica Maneki atunci cand se apropie un An Nou.
Exista doua tipuri de Pisica Maneki: Una cu laba dreapta din fata ridicata si aceasta inseamna ca ar putea face sa vina banii. Si al doilea tip se refera la Pisica Maneki cu laba stanga ridicata si se spune ca aceasta este capabila sa atraga multi clienti. De obicei Pisica Maneki are trei culori si cateva decoratiuni atasate la gat.

Unele persoane pot asocia gestul pisicii de a da din mana cu cel al unei pisici ce se spala pe fata. Se spune ca daca o pisica se spala pe fata, in scurt timp un vizitator va veni. Un vechi proverb chinezesc spune ca "daca o pisica se spala pe fata, va fi ploaie". Acest lucru ar putea explica de ce este folosita o Pisica Maneki ce da din labuta pentru atragerea de clienti si belsug.


Cum se foloseste Pisica Maneki in Feng Shui pentru a atrage bogatiile si clientii:

Cel mai bun loc pentru amplasarea acestui remediu este in apropierea casei de marcat, cu fata spre geam, in cazul in care detineti un magazin.

Puteti amplasa Pisica Maneki la dumneavoastra acasa, in sufragerie, cu fata spre usa de la intrare pentru a putea fi observata cu usurinta de cate ori intrati in camera.

Maneki Neko este ideala pentru cei care doresc succes in cariera sau in afaceri, astfel, acestia trebuie sa puna o Pisica Maneki pe birou, cu fata spre usa principala pentru a putea fi usor vazuta de cei care intra in birou.
O alta locatie pentru amplasarea Pisicii Maneki este coltul de Sud-Est al casei dumneavoastra, in living sau chiar in dormitor si aceasta va va spori norocul de avere.