Bile Chinezesti

Bile Chinezesti
Produse pe pagină:
Sortare după:

Bile chinezesti Baoding albastre

 Bilele chinezesti Baoding sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru relaxare si sanat..

38,80Lei

Bile chinezesti Baoding feng shui rosii

 Bile chinezesti Baoding sunt un remediu perfect pentru relaxare si sanatate. Acestea sunt d..

38,80Lei

 

~~ Descriere Bile chinezesti Baoding - pentru sanatate si relaxare~

 

 

Bilele chinezesti Baoding ar fi provenit din Baoding, un oras in provincia Heibei, create in timpul dinastiei Ming. 

Atat civilii, cat si soldatii foloseau o pereche de nuci pentru a-si exersa mainile pana ce au fost create bilele de fier. Bilele chinezesti sunt cunoscute ca fiind una dintre "cele trei comori din Baoding" si sunt folosite de catre persoane din toate paturile sociale. Chiar si imparatii au folosit aceste Bile chinezesti

In Baoding, bilele pentru sanatate si relaxare sunt cunoscute sub denumirea de Bilele de Fier din cauza materialului initial din care au fost create. Bilele de fier, la inceput au fost folisite si ca arme. Cu toate acestea, in prezent ele sunt realizate din diferite materiale, cum ar fi jadul si piatra solida, dar otelul cromat ramane materialul predominant folosit. 

Aceste bile de relaxare si sanatate sunt usoare si goale pe dinauntru, uneori contin un clopotel in interior si cand sunt manipulate emit un sunet deosebit ce ajuta la relaxare. Se spune ca Bila Yin produce un sunet inalt, iar bila Yang produce un sunet grav, dar aceste diferente de sunet sunt foarte putin perceptibile. Bilele Baoding sunt realizate in principal din metal sau piatra, dar cele de metal sunt preferatele majoritatii utilizatorilor. 

Bilele chinezesti Baoding au dimensiuni diferite, si se aleg in functie de marimea mainii celui ce la va folosi. Pentru publicul larg, o bila poate avea diametru intre3,5cm-5,5 cm, pentru copiii fiind adecvat un diametru de 3.5 cm. Utilizatorii avansati pot folosi pana la patru bile in acceasi mana. 

Ca o regula, bilele mai mari si mai grele au un efect mai revigorant asupra punctelor de acupunctura si a reflexelor. Totusi, este recomandat sa se inceapa exercitiile cu bile mici. In timp, prin exercitii, palma se va obisnui cu rotirea acestor bile si se va putea trece la bile chinezesti mai mari sau mai multe. 

Bilele Chinezesti Baoding sunt cunoscute sub mai multe denumiri, printre care: (Baichi-bila valoroasa, Bile de reflex, Bile miraculoase, Bile de fier, Bilele Qigong, Bile de meditatie, Bile de sanatate si relaxare, Bile de meloterapie, Bile antistres etc) 

Bilele chinezesti, pe langa relaxare sunt utile si pentru a va dezvolta musculatura mainii sau masarii diferitoelor puncte din palma. Ca si incepator, este bine sa incepeti doar cu doua bile, nu prea mari. Exersati cu ele oriunde doriti, de preferabil intr-un loc unde nu sunteti foarte stresat. La inceput probabil veti lovi bilele intre ele incercand sa le rotiti, dar prin practiva veti deveni din ce in ce mai bun. Concentrati-a pe rotirea usoara a bilelor incercand sa nu le loviti unele de altele. Incepeti usor si sporiti ritmul cand deveniti mai bun. 

Dupa ce puteti manevra bine bilele mai mici, puteti trece la bilele mai mari. Daca ulterior doriti noi provocari, adaugati inca o bila sau doua ori le puteti roti cate 2, 3 sau chiar 4 in ambele maini. Puteti diversifica, rotind bilele chinezesti in sensul acelor de ceasornic si apoi puteti trece la rotirea lor imediata in sens opus. 

Pentru a intelege cum se mentine corpul sanatos prin folosirea Bilelor de sanatate si relaxare, trebuie sa intelegeti filozofiaYin si YangYin si Yang sunt simbolul a doua forte tinute in balans prin fluxul de energie intern. Aceasta este energia dumneavoastra CHI, energia vietii ce indruma si controleaza totul. 

Intr-o persoana sanatoasa si echilibrata, energia Yin si Yang interactioneaza in armonie, astfel ca emotiile unei persoane, corpul, spiritul si mintea sunt in echilibru unele cu altele. In medicina chineza, atunci cand o persoana este nesanatoasa se crede ca energia interna a acelei persoane este dezechilibrata si necesita tratament specific pentru a balansa aceasta energie. 

Practicantii medicinei chineze cred ca chi-ul corpului curge prin cai ce sunt cunoscute ca meridiane. Exista 12 meridiane in organism si fiecare este legat de un organ diferit. 

De mii de ani medicii ce practica acupunctura introduc ace in meridianul unei persoane ce afecteaza fluxul de energie interna. Medicii chinezi ce au studiat acupunctura au gasit ce organe sunt conectate la energia Yin sau Yang si ce puncte din organism trebuiesc stimulate pentru a trata afectiunea. 

Prin acceasi teorie, dar folosind presiunea (presopunctura) se pot stimula meridianele prin masaj. 

In mana exista mai multe meridiane conectate la organe ce pot fi stimulate prin presopunctura. Prin utilizarea Bilelor Baoding in maini, aceste puncte pot fi stimulate pentru a echilibra fluxul de energie al organelor. 

Pentru a spori energia yang, bilele ar trebui rotite rapid pentru a creste energia si in sensul acelor de ceasornic. Pentru a creste energia Yin, bilele pentru sanatate si relaxare ar trebui rotite incet si in inversul acelor de ceasorinc. 

Utilizarea Bilelor Baoding in China, in acest scop le-a dat denumirea de Bile de Sanatate. 

In plus fata de echilibrarea energiei Chi din corp, folosirea Bilelor Baoding favorizeaza si circulatia sangelui la nivelul degetelor si va consolida, de asemenea, muschii mainilor si a degetelor, dar si a antebaratelor si a umerilor.